Vítejte u mého dalšího seriálu, kde vaříme jinak než ostatní, ale přitom chutně a rychle. Dnes se naučíme něco, z čeho běžně skládají kuchařští učni hotovou maturitu – knedle z hrnku. Pokud si myslíte, že je zmákne jenom kovaná stokilová kuchařská bohyně, tak jste vedle jak ta jedle i hruška najednou.

Naše knedle budou vypadat jako z interkontinen­tálu, krásně nadýchané jako mech (pokud si vychytáte, osaháte a sladíte správný čas vlnění s výkonem a typem vaší mikrovlnky – každá totiž vlní trochu jinak) – a hlavně, budete za největší KINGY v kuchyni, i když zrovna vařečka není vaší věrnou (nebo nevěrnou, to je v tomto případě fuk) kámoškou.

Prostě hotový vymazlený knédl v hrnku budete mít sakumprdumprásk za 3 a ½ minuty (pokud vlníte 1 hrnek) a uvidíte, že jiný ke svíčkový nebo rajský už chtít nebudete. Nic nešleháte, nekynete, jen chvíli mícháte a je hotovo! Vychytejte si čas a slaďte s trubkou a knedlíkářům ZDAR!

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek vlažného mléka (ohřej v mikrovlnné troubě asi půl minuty)

1 rohlík nakrájený na kostičky (může být včerejší)

1 vejce

1/2 prášku do pečiva

sůl

nasekané bylinky (petržel, pažitka, řeřicha, libeček,…)

P.S.: Prosím vás, mimochodem, znáte tohodle týpka?

Potkal jsem ho na čůrpauze o víkendu u Brna a byl strašně neodbytnej, tak jsem mu vyhověl. A abych tomu Tlustýmu Polštářkovi, jak si prej říká, udělal radost, tak slibuju, že příští vychytanej a v jeho případě i vychechtanej recept věnuju právě jemu! A bude to dietka, brácho! Potřebuješ to jako ten umělej donut, co nosíš na krku…

Sledujte eXperimentální kuchyni Ládi Hrušky každé pondělí na eXtra.cz!