Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lovec krásek, který to zkoušel na Agátu a sbalil Týnuš: Jeho cesta na dráhu zločinu

Ladislav Bisenius je nový partner youtuberky Týnuš Třešničkové.
Zdroj: Archiv Ladislav Bisenius
+ Další 2 fotografie
OSUD

Ladislav Bisenius je jméno, které se v posledních dnech docela hodně skloňovalo. Jde totiž o muže, s kterým byla Agáta Hanychová (35) nedávno na horách, a pak jako by se někdo z jeho okolí snažil naznačit, že se mezi nimi něco rodí. Expřítel Týnuš Třešničkové má za sebou velmi podivnou minulost. Jak se dostal do gangu pašeráků kokainu?

Ladislav Bisenius a zločin

O tom, že Ladislav Bisenius má za sebou kontroverzní minulost, jsme již psali. Podařilo se nám ale vypátrat i docela zajímavé detaily tehdejšího zločinu.

Na muže je třeba pohlížet jako nevinného, faktem ale zůstává, že v roce 2005 byl odsouzen na deset let do kriminálu za účast v organizované skupině pašeráků drog.

Vtipné je, že krycí akce Národní protidrogové centrály, která probíhala už o několik let dřív, dostala název Bisi, jako by podle krátkodobého kamaráda Agáty Hanychové.

Spadla klec

Kriminalisté dostali tip na to, že banda ze severních Čech chystá transport drog, a tak ho mohli celý zmapovat. Skupině odposlouchávali mobily a sledovali je, takže nakonec spadla klec nejen kurýrům, ale i organizátorům.

Ústecký byznysmen Elemir Slepčík se tehdy dohodl na kšeftu s Nigerijcem, následně zaúkoloval svou pravou ruku Vlastimila Havlíčka, aby našel lidi a zaplatil jim zájezd na ostrov Curacao.

Koncem září 2003 si Havlíček s dvěma ženami, jedním mužem a Ladislavem Biseniem sedli do auta a dojeli do Amsterdamu. Odtamtud pokračovali do exotiky.

Drogu nešlo polykat

Na místě je kontaktoval muž, který jim předal skleněné ampulky s kokainem. Ty měli spolykat, ale byly velké, a tak s tím někteří měli velké problémy. K tomu navíc došlo málem i k odhalení na letišti.

Nakonec se vše jakžtakž zdařilo, jen jedna z kurýrek měla v těle „koks“ za milion a půl. K vyloučení došlo v nizozemské metropoli, odtamtud je odvážel do Čech právě Bisenius. Jenže na hranicích ho sbalila policie, která si rychle došla i pro další členy gangu.

Bisenius doplatil na nedůvěru

Podle dobového tisku se muž do party dostal vlastně nešťastnou náhodou. Slepčík byl pověstný svou nedůvěrou. Bál se, že ho jeho pomocník Havlíček nějak podrazí, takže na poslední chvíli sehnal Bisenia, aby na něj dal pozor. Jenže souhlas s nelegálním vedlejšákem se Ladislavovi stal osudným.

Polepšil se ve vězení? Někteří si to nemyslí. Když totiž došlo k rozchodu s Týnuš Třešničkovou, vyjadřoval se o ní opravdu šokujícím způsobem, jak by to člověk od gentlemana nečekal.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy