Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dvorní fotograf Ivety Bartošové: Chtěla prožívat lásku Romea a Julie, říká Schmiedberger

+ Dalších 8 fotografií

Iveta Bartošová (†48) by dnes oslavila 58. narozeniny. Populární zpěvačku, která 29. dubna 2014 spáchala sebevraždu, velmi dobře znal Miloš Schmiedberger. "Iveta chtěla být každopádně slavná a zároveň chtěla být ještě milována, " řekl v rozhovoru pro eXtra.cz známý fotograf celebrit a manažer Jiřího Krampola.

Známý fotograf celebrit Miloš Schmiedberger zažil období největší slávy Ivety Bartošové (†48). Nejenže byl její dvorní fotograf, ale také se společně s Ladislavem Štaidlem podílel na úspěšném koncertním programu s názvem Iveta poslouchá Luxembourg. Iveta však podle jeho slov začala mít s narůstajícími úspěchy tak vysoké sebevědomí, že v říjnu 1991 s legendární zpěvačkou spolupráci ukončil.

"Byl jsem u zrodu její kariéry, tedy toho nejlepšího, na co ve své době mohla dosáhnout, ale když odešla od Ládi Štaidla, tak já jsem samozřejmě už s ní tu spolupráci ukončil, protože jsem byl spojená nádoba s Láďou a Láďa s ní tu spolupráci ukončil," objasnil Schmiedberger pro eXtra.cz.

Iveta chtěla být milována

Zda Ivetě nejvíc ublížila smůla na muže, věčné skandály či klesající popularita, si Schmiedberger netroufá říct. "Je těžké se k tomu vyjadřovat, protože dnes je každý soudce a znalec jejího života. Všichni všechno vědí a každý je chytrý a já nevím co. Já si myslím, že jak to bylo, to ví nejlíp ona sama. Ale můj názor po tom, co jsem s ní zažil, je ten, že prostě ona chtěla být milována a chtěla prožívat lásku ve stylu Romeo a Julie. A to nevím, jestli přesně měla tu šanci prožívat nebo jestli to vůbec prožila. Já nevím," uvedl známý fotograf, který s Ivetou zažil mnoho krásných pracovních okamžiků a měl i možnost nahlédnout do jejího soukromého života, v němž měla hned několik vážných vztahů.

Osudový muž Petr Sepeši

Její první láskou byl Petr Sepeši (†25), který v roce 1985 tragicky zemřel na železničním přejezdu. "Největší vztah měla se Sepešim, který tragicky odešel, a pak je otázka, jestli to byl ten Láďa, nebo nebyl. Ta plejáda těch mužů byla později poměrně pestrá, ale to, koho ona opravdu milovala, to ví jedině ona sama a a dost těžko ji někdo může dneska někdo hodnotit nebo kritizovat v tomto směru," míní manažer Jiřího Krampola s tím, že se mu Iveta s osobními věcmi nesvěřovala. Ivetu znal ale natolik dobře, že může popsat její silné i slabé stránky.

"Ona chtěla být každopádně slavná a zároveň chtěla být ještě milována. A později už chtěla ve své podstatě řídit a korigovat svůj osud sama, což asi byl ten základní kámen úrazu," řekl Schmiedberger a dodal, že bez kolektivu manažerů v českém šoubyznysu stěží prorazíte.


Nová fotokniha o Bartošové

S Ivetou měl Schmiedberger pouze čistě pracovní vztah a za roky jejich spolupráce vznikl nespočet nádherných fotografií, jež se objevovaly na titulních stranách jejích desek i časopisů. Nyní Schmiedberger dokončuje velkou knihu, jejímž prostřednictvím zavzpomíná na léta s Bartošovou.

"Kniha spatří světlo světa 25. dubna. Je rozdělena do jednotlivých kapitol, kde jsou vždycky bloky fotografií a k tomu je napsaná povídka. Je to takový pravdivý příběh, kde probíhá i ten rozhovor, který byl mezi mnou a jí. Ale její soukromý život, že by ke mně chodila plakat, že ji někdo nemiluje nebo že ona někoho miluje, to se nestalo nikdy," dodal na závěr Miloš Schmiedberger.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy