Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pomeje se Bartošové pomstil za rozvod, tvrdí její maminka. Zrada zhrzeného exmanžela zpěvačku definitivně zlomila

Rozvod Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje: Podlední kapkou byla zpěvaččina kontroverzní kniha
Zdroj: koláž eXtra.cz/herminapress/Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
rozvod

Zpěvačka Iveta Bartošová, která tragicky opustila tento svět před deseti lety, byla pověstná svými životními eskapádami. Například její svatba s hercem Jiřím Pomejem skončila velmi nepříjemným rozvodem. O tehdejším dění otevřeně promluvila v knize Má dcera Iveta zpěvaččina matka Svatava Bartošová. 

Konec lásky

Láska a následné manželství zpěvačky Ivety Bartošové a herce Jiřího Pomejeho nemělo dlouhého trvání. Krach vztahu přišel pouhé dva roky poté, co si řekli Ano na velkolepé veselce, která se konala na zámku Hluboká. Rozvod vůbec nebyl příjemnou záležitostí a neproběhl v míru.

Proslýchá se, že známou zpěvačku nechtěl nikdo právně zastupovat. "Myslím, že to bylo nějak před Vánoci, Jirka odletěl do Thajska, protože ho vyhodila z baráku," prozradila v knize Má dcera Iveta její maminka Svatava Bartošová s tím, že si herec a dabér pak nějakou dobu hrál na bezdomovce žijícího na nádraží.

Pomeje prý dokonce Svatavě volal, že se k Ivetě chce vrátit, ale ona s ním vůbec nekomunikovala. Následně mu Bartošová poslala SMS, v níž bylo jen SOS, a v té chvíli věděl on i její matka, že je zle. "On tenkrát přiletěl o něco dřív domů a volal mi, že jede k ní do baráku. Našel ji tam v šíleném stavu. Potom se zařídilo, že ležela na klinice, kde ji dávali do kupy. Chvíli spolu ještě byli, ale ona už prostě věděla, že s Jirkou nechce být, tak se začalo mluvit o rozvodu," popsala tehdejší dění kolem své dcery Svatava.


Podpásovka

Jiří Pomeje nikdy neskousl, že Svatava, s níž měl dobré vztahy, stála při své dceři. Podle jejích slov jí to až do své smrti neodpustil. "Já jsem mu říkala: Jirko, kdyby ses choval férově, kdybych věděla, že se Iveta chová nějak nepříčetně nebo nepatřičně, tak bych s ní nebyla," uvedla v knize Bartošová. "Jirka tam vůbec nefungoval jako chlap, který by měl podržet manželku a být jí oporou," dodala, ale připustila, že ve vztahu s Ivetou by se i Jiří dříve nebo později zbláznil.

Posledním hřebíkem do rakve manželství Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje byla zpěvaččina kniha Neměla jsem se narodit, jejíž autorkou byla Pomejeho kamarádka, bulvární novinářka Michaela Remešová. "Tato kniha byl právě poslední kámen úrazu. kdy jsem řekla, že to byla od Jirky hrozná podpásovka," míní Svatava Bartošová. "Byla to pomsta za to, že ho Iveta opustila. Když se rozvedli, říkal, že se Ivetě pomstí, a dokázal to," dodala.

Kniha vyšla i přes Ivetin nesouhlas. "Když si uvědomila, co všechno do té knížky řekla, co v ní je, tak se zlomila," prozradila zpěvaččina maminka. "Jirka ji totiž vozil k Remešové na chalupu, tam ji napájeli, vozili ji na lodičce a všechno si nahrávali. Iveta nemohla říct, že to neřekla, protože to všechno bylo nahrané. A to jí tehdy zlomilo vaz," dodala v knize psané formou rozhovoru.


Tragická smrt

Za tuto knihu se údajně zpěvačka strašně styděla. "Od vydání té knížky se zlomila a už se nezvedla. Byla to pro ni strašná rána," popsala Svatava Bartošová psychický stav své dcery, od jejíž tragické smrti uběhne 29. dubna již deset let. Několikanásobná držitelka ceny Zlatý slavík dobrovolně ukončila svůj život skokem pod vlak v pražské Uhříněvsi.

"Dne 29. 4. 2014 tragicky odešla ze života zpěvačka, paní Iveta Bartošová. Věnujte jí prosím tichou vzpomínku a přejte klid její unavené duši. Za zarmoucenou rodinu maminka," stálo na parte. Do pravého horního rohu nechala napsat úryvek z Tiché písně, kterou Iveta považovala za svou modlitbu, jak uvedl web Aha! pár dní po její smrti.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy