Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dohnalo ho svědomí. Lékař nakazil svou rodinu koronavirem, pak se zapálil

Plicní lékař z Ruska se zapálil poté, co nakazil svou rodinu koronavirem.
Zdroj: Profimedia
Neštěstí

Ruský doktor Nikolaj Šinkarenko (70) se cítil "provinile" za to, že nakazil celou svou rodinu koronavirem. Z toho důvodu spáchal zcela nepochopitelný čin, a to ten, že se zapálil u svého vozu nedaleko města Volgograd. 

Špičkový plicní chirurg Nikolaj Šinkarenko byl původně již v důchodu. Kvůli pandemii koronaviru se ale vrátil zpět do práce a pomáhal pacientům bojovat s nemocí. „Nemohl jen tak sedět doma, protože věděl, že může pomoci stovkám lidí v nouzi,” prozradil podle webu DailyStar.co.uk Andrej Kalmykov, hlavní lékař okresní nemocnice ve Volgogradu. Dodal také, že jeho žena sice byla proti, aby se vrátil zpět do práce, ale na druhou stranu mu rozuměla, protože byla sama lékařkou.

Chirurg s více než dvaačtyřicetiletou praxí se kvůli koronaviru vrátil zpět do zaměstnání, přičemž v první linii onemocněl koronavirem. Po pozitivním výsledku byl okamžitě hospitalizován, jenže mezitím ještě stihl nakazit velikou část své rodiny.

Otec tří dětí a dědeček sice nemoc porazil, stejně jako ostatní infikovaní členové rodiny, ale stejně ho sužovala "vina" za to, že je nakazil. Nikdo z rodiny ho přitom z ničeho neobviňoval. Doktor se poté uchýlil ke zcela šokujícímu činu, kterému nikdo z rodiny nerozumí. Podle zpráv odjel do vzdálené pustiny poblíž ruského města Volgograd, odstoupil od svého auta, polil sám sebe benzínem a škrtl zápalkou.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy