Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Denisa z MasterChefa se pere s rakovinou: Mám otok mozku, občas mluvím špatně, říká

Denisa Cziglová podstupuje chemoterapie.
Zdroj: Se souhlasem TV Nova
+ Dalších 6 fotografií
Chemoterapie

Denise Cziglové (34) z MasterChefa byla nedávno znovu diagnostikovaná rakovina a ona nyní musí podstupovat náročnou léčbu, která zahrnuje chemoterapii. Na svém Instagramu se rozepsala o tom, jak je toto období vyčerpávající, ale stále věří, že všechno dobře dopadne.

Účastnice MasterChefa Denisa Zajícová (Cziglová) má za sebou pár dní chemoterapie. Před dvěma měsíci jí doktoři sdělili, že se jí vrátila rakovina, tentokrát v agresivnější podobě. Denisa trpí rakovinou mozku a ani alternativní léčivo nestačilo. Nyní musí podstupovat chemoterapii.

Tak mám za sebou prvních pár dní chemoterapie. Pro nádory mozku je prášková verze, ne infuze, ale cítím ji přes žaludek. Obdivuji všechny bojovníky, jak zvládají tohle ‚období‘ s ještě silnější chemoterapií. Každý máme nějakou silnou a slabou stránku. Já zvládnu v poklidu operaci mozku, srovnat se s výsledkem z histologie taky, ale teď se ve své kůži moc necítím. Otok mozku bohužel stále trošku mám, občas mluvím špatně, aspoň si rozumíme s Izabelkou,“ napsala k instagramové fotografii Denisa.

Život je zkouška, napsala

Denisa se snaží myslet pozitivně. „Občas je to náročné, co si budeme. Ale věřím, že brzy bude dobře. Život je prostě zkouška a každá cesta nám ukáže, kterou se máme vydat,“ připsala ještě.

Krutou diagnózu si Denisa poprvé vyslechla v roce 2014. „Začalo to před skoro 4 lety, kdy jsem jednoho dne zařizovala svatební dort pro svou svatbu a ve Vaňkovce jsem zkolabovala. Dostala jsem silný epileptický záchvat, takže jsem jela do nemocnice a tam mi za dva dny zjistili, že mám obrovský nádor na mozku. Byl to strašný šok, bylo to pár měsíců před svatbou, nečekané, hrozné,“ prozradila Denisa před pár lety podle webu Blesk.

Po hrozivé zprávě se rozhodla bojovat, podstoupila čtyři operace a měla začít s léčbou, jenže v tu chvíli u ní nastal zlom. Denisa všechno odmítla a rozhodla se místo toho jíst zdravě. Vynechala maso i cukr a měla více energie, což sama prozradila i v MasterChefovi. Na čas tak tehdy myslela, že má nejhorší za sebou.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy