Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

David Kraus a Jitka Schneiderová: Odváží zimní oblečení dětem na Ukrajinu

David Kraus a Jitka Schneiderová pomáhají ukrajinským dětem: V Mukačevě trpí krutou zimou
Zdroj: koláž eXtra.cz/eXtra.cz Pavel Dvořák/Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
pomoc

Známé osobnosti českého showbyznysu opět udělaly dobrou věc. Herečka Jitka Schneiderová a zpěvák David Kraus vyzvali své fanoušky prostřednictvím sociálních sítí k úklidu ve svém šatníku. Zimní oblečení i hračky osobně odvezou do ukrajinského Mukačeva. 

Dobročinná akce

Známá herečka Jitka Schneiderová spojila své síly se zpěvákem a hercem Davidem Krausem, aby jej podpořila ve snaze pomoci dětem v ukrajinském Mukačevě. Syn herce Jana Krause se rozhodl založit sbírku na pomoc tamním dětem, které trpí zimou kvůli nedostatku teplého oblečení.

"Instarodino, prosím, provětrejte šatník a doslova zahřejete děti, které přežívají v otřesných podmínkách v Mukačevě na Ukrajině," napsala herečka ke sdílenému videu na Instagramu. "Tuto sbírku založil David Kraus poté, co na místě viděl. A opět vše odveze do Mukačeva. Všude budou vděčni za vaši pomoc. Teplé zimní oblečení, zimní boty, deky, ložní prádlo. Potěší i hračky, sportovní potřeby," dodala s tím, že sbírka probíhá od 8.–12. ledna na všech pobočkách občanského sdružení Romodrom po celé zemi.


Děti trpí zimou

Přání do nového roku pojal David Kraus prosbou. "Hrozně bychom potřebovali, abyste nám pomohli," uvedl ve videu David. "My bychom od vás potřebovali nějaké oblečení. Potřebovali bychom pokrývky, dětské oblečení, které už nepotřebujete, dětské hračky, stejně tak i oblečení pro dospělé. Chtěli bychom to odvézt na Ukrajinu do Mukačeva," vysvětlil zpěvák, o co se přesně jedná.

V ukrajinském Mukačevě byl Kraus osobně přítomen, a to, co tam viděl, jej hluboce zasáhlo a nemohl to nechat jen tak. "Děti i dospělí jsou v tristních podmínkách," řekl David a odkázal své fanoušky na video, které zvěřejnil na svém Instagramu. "Nechceme peníze, chceme jen, abyste protřídili oblečení a to nepotřebný nám dali. Já to tam osobně odvezu, a ty děti bychom mohli zahřát, protože únor je tam nejhorší," dodal muzikant, který je sám tatínkem holčičky jménem Ester.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy