Kuchař Petr Ocknecht se už více než deset let zabývá přípravou hmyzu jako pokrmu. Ve svém životě nasbíral spoustu zkušeností jako kuchař v Německu, Rakousku, ale i u nás, v Čechách. Působil jako šéfkuchař v brněnských hotelech. Nyní pracuje na pozici demi-chef de partie v rakouském hotelu Laa an der Thaya.

Petr Ocknecht je vášnivým entomofágem, tedy propagátorem pojídání hmyzu. K těmto pokrmům se dostal při práci na zaoceánském parníku a velice ho zaujaly. Na základě této zkušenosti rozvádí téma chování a pojídání cvrčků, sarančat, švábů nebo moučných červů.

Podle Petra Ocknechta jedna miska cvrčků, zarovnaná až po okraj, obsahuje všechny živiny, které by do sebe člověk během jednoho dne měl dostat. Uvedl to v rozhovoru pro Seznam.cz. Chování a příprava cvrčků jsou finančně nenáročné. Proto je kuchař doporučuje například pro důchodce – potřebují živiny, ale nemají dost peněz. Hmyz je pro ně tak ideální volbou.

Budete si doma vařit a smažit hmyz? Máte oblíbené recepty? Napište nám na redakce@extra.cz.