Už samotný recept je na rozdíl od jídla, jehož přípravu popisuje, pořádně výživný. Stal se hitem českého internetu a lidé se jím na sociálních sítích náramně baví.

Recept:

  • Doba přípravy: 5 minut
  • Počet porcí: 1 porce
  • Chod: hlavní chod
  • Druh přípravy: vaření

Ingredience:

  • chleba 1 kus
  • debrecínský párek 1 kus
  • hořčice plnotučná 2 lžičky

Postup přípravy:

Vložíme párek do hrnce se studenou vodou a vaříme na mírném plameni, dokud nepřivedeme vodu k varu. Poté hned plamen stáhneme, aby nedošlo k prasknutí párku. Podáváme s hořčicí dle výběru a krajícem chleba, případně jiným pečivem.

Lidé posílají autorovi receptu výsměšné vzkazy. „Dobrý den, postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se všechna nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?“ ptá se jeden z uživatelů Facebooku. A není zdaleka sám: „Doporučuji vodu využít na koupel nohou. Pokožka krásně zvláční. Účinky potvrdilo 80 % testovaných.“

„Máte nějaké doporučení, jak uvařit tuto na první pohled delikatesu, i pro nás, co používáme místo plynu elektrický sporák, a tudíž nemáme plamen, který bychom stáhli? Chci si tuto svěží novinku na českém kulinářském nebi také dopřát, leč takto asi nemohu,“ položil diskutér zásadní otázku. Není jediný, kdo měl s přípravou potíže: „Sedím naproti hrnci s párky. Voda je již vlažná, ale plamen se stále neobjevuje. Došla jsem tedy k poznání, že moje zapálení pro kulinářství je velmi povrchní. Proto myslím, že tento recept je pouze pro opravdově zapálené kulináře.“

„Asi před dvěma hodinami jsem započal s přípravou párků dle tohoto receptu. Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil. Poraďte mi prosím, jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.“

„Jestli jsem to pochopil správně, tak na jeden párek jedna voda. Ale asi bude lepší použít balenou. Ráno jsem pustil kohoutek a pořád ještě teče ta první.“

„Já to vzdávám, tak náročný recept je nad mé síly!“