Už jsme asi jediní v Evropě, kdo se dobrovolně plácá v blafech. Češi si neumí dupnout a jsme stále popelnicí Evropy. Protože na tom, co všichni ostatní považují za nechutné, si Češi čvachtají.

Místo jednoduché stravy z pár surovin volíme bizáry jako zapečené brambory s hektolitry smetany a kuřecích kůžiček, různé „humorně“ obarvené jídlo a milion chemických dochucovadel. Není se čemu divit. Od školy jsme byli vystaveni UHO omáčkám, polotovarům a jídlům splácaným ze zbytků z celého týdne.

Není proto divu, že třeba místo klasických jednoduchých těstovin Aglio olio, peperoncino, kde je potřeba pár surovin, požadují Češi v italské restauraci uhlířské těstoviny s hromadou slaniny, smetany, vajíčka, taveňáku a podobných nesmyslů, nad kterými Talián kroutí nevěřícně hlavou.

Situace se začíná zlepšovat i na východ od nás a Slováci už by na podobné blafy nepřistoupili. Ne tak ještě národy, které jsou na svoje jídla hrdé. Třeba takoví Bulhaři!

Snahám Zdeňka Pohlreicha navzdory si Češi stále vaří obludná jídla a bohužel je dávají svým dětem. Na ty nejhorší hrůzy se můžete podívat v galerii.