Pokud máte pocit, že všechno, co udržujete v chladu, vydrží déle čerstvé, mýlíte se.

1. Brambory

Divíte se, že nějak rychle tmavnou a sládnou? Tak je vyndejte z lednice.

2. Cibule

Klidně ji nechte v teple, ale držte ji dál od brambor. Plyny a vlhkost, které se linou z brambor, způsobují hnilobu cibule.

3. Česnek

Česnek vám vydrží dva měsíce čerstvý, když ho necháte při pokojové teplotě a v suchu.

4. Avokádo

Pokud si koupíte méně zralé, nechte ho mimo lednici, krásně vám dozraje. A jestli spotřebováváte jen půlku plodu, první snězte tu polovinu, kde není jádro. Jádro zabraňuje hnědnutí avokád, takže ta půlka s jádrem vám vydrží déle čerstvá.

5. Rajčata

Chlad vám z nich udělá moučné červené cosi. Raději je nechte při pokojové teplotě a mimo dosah sluníčka.

6. Banány

V lednici se sice nezkazí, ale jejich slupka rychle zhnědne, takže na ně asi ztratíte chuť. Banány do lednice nepatří.

7. Med

Tohle tekuté zlato obsahuje přírodní konzervační látky, je téměř nemožné, aby se med zkazil. Když ho strčíte do chladu, akorát vám zcukernatí a vy ho budete muset ohřát. A protože ho určitě zbrkle ohřejete v mikrovlnce, ztratí všechny vitamíny a bude po medu. Takže nechte med venku na lince.

8. Arašídové máslo

Nechová se jako jiná másla, proto ho klidně skladujte ve spíži. Nežlukne.