Některé známé herečky už tuhle dobrůtku vyzkoušely! Ať už jde aktuálně o herečku Míšu Tomešovou či v minulosti Andreu Kerestešovou – holky mají jasno! Je to mňamka, která se třeba v tradiční čínské medicíně užívá už od 16. století. Navíc placenta obsahuje mnoho jedinečných látek, které podle biomatek mají pozitivní vliv na zdraví.

A pokud máte v plánu, dámy, v budoucnu placentu vyzkoušet, dá se i elegantně připravit!

Koktejl: Do mixéru dejte čtvrtinu syrové placenty, přidejte hrnek libovolné ovocné šťávy, 2 kostky ledu a 1/2 hrnku mrkve. Při vysoké rychlosti mixujte několik vteřin.

Lasagne: Klidně použijte svůj oblíbený recept na lasagne, jen jednu vrstvu sýru nahraďte touto směsí. Umixujte 3/4 placenty (náhrada za mleté maso), přidejte 2 lžičky olivového oleje, nakrájené dva stroužky česneku, 1/2 lžičky oregana, 1/2 na jemno nakrájené cibule a 2 lžičky rajčatového protlaku.

Špagety: Maso z placenty nakrájejte na kousky, které potom nechte zhnědnout na lžičce másla a oleje. Poté přidejte plechovku rajčatového protlaku, 2 plechovky loupaných rajčat, 1 nakrájenou cibuli, 2 rozmačkané stroužky česneku, lžičku melasy, 1 bobkový list, lžičku rozmarýnu, lžičku soli, med, oregano, bazalku a fenykl. Vařte hodinu a půl, poté směs nalijte na uvařené špagety.

Guláš: Maso z placenty nakrájíme na kousky, necháme na pánvi na oleji lehce zatáhnout. Do velkého hrnce dejte na kousky nakrájenou bramboru, 1/4 hrnku čerstvé petrželky, 2 nakrájené mrkve, na kousky nakrájenou cuketu, 1 rajče a 1 malou cibulku. Po chvíli do guláše přijdete lžičku hladké mouky smíchanou s lžičkou soli, papriky, špetkou hřebíčku, pepře, 6–8 rozdrcených semínek koriandru, přidejte maso a vařte cca jednu hodinu.

Pizza: Placentu umelte a osmahněte na olivovém oleji, poté přidejte 4 nakrájené stroužky česneku, přijdete 1/4 lžičky fenyklu, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky oregana, 1/4 lžičky tymiánu a 1/4 šálku vína. Nechte půl hodiny povařit a směs použijte ke svému oblíbenému receptu na domácí pizzu.

Tak co? Jdete do toho?