S celebritami je to těžké, když už tedy někdo někdy tou celebritou vůbec je. Pokud nemají svou kariéru založenou na tom, že jsou tlusté a hrdé na svou bytelnost, musí se kvůli veřejnému mínění a mínění sponzorů takzvaně „udržovat ve formě“ a nepřežírat se. To je ovšem moc náročné, pokud jste normální člověk s apetitem. Všem začínajícím a nezkušeným hvězdičkám teď nabízíme pět důvodů, proč by se neměly nechat nachytat s talířkem vrchovatě naloženým chlebíčky, řízečky, zákusečky a dalšími rautovými výdobytky:

  1. Celebrity často chtějí vypadat zhýčkaně a jako že „mají svou cenu“, že jsou tedy obyčejné řízečky pro ně moc obyčejné. Běžně totiž konzumují kaviár z jesetera potažený jemným závojem šupinek ze zlata a perleti, rauty jsou jen pro plebs.
  2. Večírky se už dle svého názvu konají večer, kdy je nepřípustné se přežírat – i proto tedy povětšinou moc hladových známých obličejů kolem táců s paštičkami a koláčky neobjevíte.
  3. Pokud už si náhodou naše známé a uznávané osobnosti nějakou tu ústřičku dají, je nutné, aby je u toho nikdo nevyfotil. Když už si totiž dáváte do nosu cokoliv, měli byste u toho vypadat alespoň trochu důstojně. Být velkým umělcem a mít před davem fotografů pusu plnou garnátů, ve vlasech několik gramů rybí pomazánky a kus ústřice ve výstřihu často nevypadá moc esteticky.
  4. Na rauty se většinou rádi chodí najíst i hladoví členové holubí letky (v angličtině Pigeons squadron), se kterými je vrcholně nebezpečné se ocitnout u jednoho stolu – hrozí riziko agresivního ušlapání subtilních jednotlivců i skupin.
  5. Celebrita mnohdy okatě demonstruje, že má na to, aby si jídlo zaplatila sama, a nemusí se spoléhat na dobrodiní pořadatelů akcí. Od toho je to taky uznávaná ikona, která umí dobře hrát, zpívat, kopulovat s bohatým člověkem nebo třeba dovedně propagovat bělící zubní pastu. Nalézt ji pak v koutě s ruským vejcem je ponížení toho nejvyššího stupně!