Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

25 nejlepších vtipů o dezolátech, Babišovi, Schillerce a pětikoalici: Oslavte apríl s kolážemi od Vaina

Petr Fiala má šrám z minulosti.
Zdroj: Se souhlasem Vain.92
+ Dalších 21 fotografií
APRÍL

Apríl je tady a s ním i aprílové fórky. Tento speciální den je dovoleno vystřelit si jak z nejlepší kamarádky, tak z vlastního šéfa. Ať už někoho napálit plánujete, nebo ne, zasmát se můžete u koláží politického satirika Vaina z našeho partnerského webu G.cz.

Když se řekne apríl, každý si vybaví nějaký ten aprílový fórek. V posledních letech to však vypadá, že všechno, co se děje kolem nás, je jeden velký vtip. Především když se jedná o naše politiky. A přesně toho trochu využil satirik Vain.

Kdo je satirik Vain?

Jan Gregar alias Vain je tvůrce politicko-společenské satiry. Je to grafik, hudebník a také fitness trenér. Satirické koláže tvoří od začátku roku 2018. Vystudoval Střední školu uměleckoprůmyslovou v Ústí nad Orlicí a žije šťastným rodinným životem v obci Rybník u České Třebové.

Ve své kariéře se potýká nejvíce s tím, že si lidé jeho dílo pletou s Tomášem Břínkem, který vystupuje pod značkou TMBK. "Dokonce i Andrej Babiš si mě v rozhovoru pro rádio spletl s Tomášem, což je možná zrovna v tomhle případě dobře," prozradil Vain v rozhovoru pro G.cz. Kdo si jej naopak neplete, jsou prý příznivci japonského Moraváka, kteří mu nejčastěji píšou, ať už zemře.

K příležitosti apríla jsme pro vás v galerii vybrali 25 nejvtipnějších Vainových koláží za poslední rok.

Více vtipných koláží od Vaina nejen o politice můžete zhlédnout na webu G.cz ➔

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy