Výzkumná základna Chengnu v Číně plná pandích mláďat, z čehož je jasné, že je to roztomilost sama!

Panda velká patří k ohroženým druhům, nebezpečí vyhynutí se zvyšuje s postupujícím narušováním jejích přirozených lokalit a velmi slabou porodností. To platí jak v zajetí, tak i v přírodě. Samice je březí 97 – 181 dní a rodí jen jedno nebo dvě malá, slepá a holá mláďata.

Z dvojčat zpravidla přežije jen jediné mládě. Podle Mezinárodní unie pro ochranu přírody v přírodě žije nejméně 900 jedinců. V zoo se dožívají až 30 let.

Chovatelské a mateřské centrum pro ohrožené pandy je velmi důležité, protože se snaží obnovit velmi rychle slábnoucí divokou populaci populárních medvídků. A kromě toho, že se jedná samozřejmě o mnoho zodpovědné práce, jedná se také o unikátní práci s neagresivními a zvídavými mláďaty, díky čemuž vznikají tyto úžasné fotografie.