Stolování a debužírování, na to by nás užilo! Jestli jsme v něčem vážně dobří, pak je to jídlo. Ale jestli jsme v něčem vážně špatní, pak je to etiketa. Tohle je 10 typických vět, které se ozývají v každé české restauraci a číšníci je skutečně milují!

1) Táto, vezmi si ten můj řízek, ten je větší. A hoď mi sem ty dvě brambory!

2) Na, ochutnej tohle masíčko, dobré, vid? A můžu si ochutnat tvoji omáčku?

3) Podej mi tu sůl a pepř!

4) Jestli už nemůžeš, tak si to nech zabalit s sebou do ubrousku!

5) Nechceš po mně dojíst to tlusté maso?

6) Nenechávej moc velké dýško, ty porce nebyly nic moc!

7) Dala bych si pivo, ale nějaké teplejší, prosím vás, jsem trochu nastuzená…

8) A je k tomu meníčku pití zdarma?

9) To jsou ale hezké cukříky, tak je nabereme s sebou! A vidíš ty podtácky? Ty by se nám taky hodily do kuchyně…

10) Dali bychom si z meníčka to kuře s knedlíkem a se zelím, ale ty knedlíky prosím vyměnit za rýži a místo zelí bychom si dali kompot.