Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Tragické manželství Bartošové s Rychtářem. Měl ji nalévat, aby ji ovládl. Kolem jejich vztahu jsou šílené historky

Manželství Ivety Bartošové a Josefa Rychtáře: Měl ji nalévat, aby ji ovládl. Kolem jejich vztahu jsou šílené historky
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 12 fotografií
OSUD

Jednou z nejnenáviděnějších postav příběhu padlé princezny českého showbyznysu Ivety Bartošové (†48) je agresivní vdovec Josef Rychtář (65). Muž, který se kolem Ivety točil v posledních letech jejího života a měl neustálé oplétačky se zákonem, dostal od zpěvačky drsný posmrtný vzkaz. Jan Antonín Duchoslav pro Super dokonce sdělil, že Rychtář měl Ivetě záměrně dávat alkohol, aby ji měl v moci.

Iveta Bartošová a Josef Rychtář: Podivná láska-neláska

Josef Rychtář se ze sebe od první chvíle, kdy vešlo ve známost, že se zpěvačka Iveta Bartošová 29. 4. 2014 zabila skokem pod vlak, snažil dělat národního vdovce. Ale nikdo ho nelitoval. Prakticky všichni vnímali, že sebevraždu mu v den jeho narozenin manželka spáchala naschvál. Jako „znamení, že na jejím odchodu má svůj podíl“, domnívá se dodnes mnoho lidí.

Ale vraťme se o necelý rok zpátky. V roce 2013 Iveta Bartošová zničehonic kontaktovala přes jednu novinářku Zdeňka Macuru. Ten byl spoustě lidí pro smích, ale vsugeroval si, že Rychtář Ivetě ubližuje, a tak s ním začal bojovat.

Bartošová se dlouho bránila, nakonec se ovšem překvapivě rozhodla jeho služeb využít a ve stavu těžké opilosti s ním prchla do Itálie k moři. Macura ji nezvládal, nevěděl, jak má pracovat s těžkou alkoholičkou, takže to dopadlo tak, jak to dopadnout muselo: Iveta ho měla časem plné zuby, zavolala Rychtářovi, udělala smutný kukuč, vrátila se do jeho náruče a veřejně začala lhát, že ji Macura pomalu unesl. O čemž psal mimo jiné i Blesk.

A Josefa, před kterým předtím přitom utekla a nejspíš mu nasadila i parohy, si na usmířenou vzala za manžela. Jenže o několik měsíců později dala stejně najevo, jak to s ním má, když mu nadělila hodně podivný dárek k narozkám: svou sebevraždu


Přišel o rodinu i o dům

Jen díky sňatku dostal Rychtář její urnu, jen díky tomu zřídil veřejností nenáviděný hrob Ivety v Říčanech, kde měl donedávna ještě trvalé bydliště. Ale Iveta s městečkem neměla a nemá vůbec nic společného, takže její místo posledního odpočinku by tam nedávalo žádnou logiku. Maminka s bratrem také zařídili důstojné pietní místo posledního odpočinku své blízké.

Josef Rychtář, do seznámení s Ivetou prostý majitel regionální bezpečnostní agentury, paranoidní Ivetě hlídal dům. Zařizoval jí jeho zabezpečení. Dokonce se tradovalo, že ji údajně měl děsit s tím, že jí někdo chodí po zahradě, a tím ji získat do své moci. Informace se ale nedají ověřit.

Po boku Bartošové se tento agresivní muž choval sem tam natolik nepříčetně, až ho to stálo všechno.

Pověst, rodinu (svou exmanželku Darinu dokonce zbil, za což byl pravomocně odsouzený, jak upozornil web Super.cz), a nakonec, i kvůli výhrůžkám rozvodové advokátce své bývalé ženy, za což dostal velmi mastnou pokutu, přišel i o podíl na domě, který s Darinou rekonstruovali a pečovali o něj společně desítky let.


Později se přestěhoval k sestře. Kde bydlí dnes, to se neví, de facto je ale v důchodovém věku a prakticky bezprizorní, dá se říci bezdomovec.

Když se ohlédne za tou ostudou, kterou si s Ivetou dělal a jak se nejen kvůli ní choval, možná si drbe hlavu, co všechno si v tom divném vztahu způsobil.


Naléval jí?

Spousta lidí Rychtářovi nevěří, že by neměl na smrti Bartošové podíl. Jan Antonín Duchoslav, který kdysi moderoval pořad, v němž zpěvačku zpovídal, dokonce otevřeně tvrdí, že když Rychtář neměl nad Ivetou moc, začal jí zase nalévat alkohol, aby ji mohl znovu ovládat. Uvedl to autorovi těchto řádků kdysi pro web Super.cz.

Rychtář se po extempore s Bartošovou může už leda tak jen objímat s urnou a vzpomínat na okamžiky, kdy na něj mířily objektivy desítek fotoaparátů. Bylo tehdy vidět, že sláva mu chutná. Třeba když ji dovedl na akci totálně pod vlivem, ale místo toho, aby ji vzal pod křídla a odtáhl, aby neměla ostudu, raději se usmíval do kamer a blesků.

Doporučené video: Vzpomínka na Ivetu Bartošovou:


Že by tedy krátké soužití s nemocnou umělkyní byla pro něj nějaká životní výhra, to se rozhodně říci nedá…

Královna kabelek a šátečků Alena Schillerová: Když vidím staré fotky, šla bych se zastřelit

Související články

Další články

Nejnovější kauzy