Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Šéfem za pár minut: Nekřečkuju, zásoby by měly být s mírou, říká Zdeněk Pohlreich

Šéfem za pár minut: Nekřečkuju, zásoby by měly být s mírou, říká Zdeněk Pohlreich
Zdroj: TV Prima
+ Další 4 fotografie
kulinářský pořad
Nový pořad televize Prima, Šéfem za pár minut, přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich (63) s Ivetou Fabešovou (36), výsledkem může být jedině oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají ve spíži. Slavný kuchař nám odpověděl na několik dotazů ohledně

Ekonomické vaření nemusí být nudné a nezáživné. Jak tvrdí Zdeněk Pohlreich v pátém díle pořadu Šéfem za pár minut "Každé jídlo potřebuje péči. Pak chutná skvěle. Takže než něco zhltnout na stojáka, je lepší věnovat čas přípravě, a pak si o to víc užít i konzumaci a radost z jídla."

Bez čeho se v kuchyni klidně obejdete?

Já moc nepoužívám cukr, a vůbec nepotřebuju předvařená jídla ani jiné urychlovače chuti, ani všelijaké biozázraky.

Jak se díváte na vyhazování jídla?

Je to jedna z věcí, která mi skutečně vadí. Jsem tak naučený z hospody, kde máme pravidlo, že peníze se v gastronomii nevydělávají nákupem surovin a jejich vyhazováním bez užitku. Jde v podstatě o ekonomickou věc a použití zdravého rozumu.

Češi jsou dobře známí tím, že často nakupují velké zásoby trvanlivých potravin, aby bylo tzv. po čem sáhnout. Ne každý to však bere jako rozumné řešení a Pohlreich je jedním z těchto lidí.

Proč Češi tak rádi dělají zásoby potravin?

Třeba se bojí toho, že líp už bylo, já nevím. Já vlastně nevím, jak to Češi mají, můžu mluvit jen sám za sebe, já moc nekřečkuju a z hladu strach nemám.

Kdybyste jim měl poradit, co skladovat, co by to bylo? Těstoviny, rýže? Něco úplně jiného?

Všeho s mírou je jediný rozumný přístup. Kdo to nechápe, tomu není rady.

Hodně žen si stěžuje, že už je vaření nebaví, když se mu věnují denně. Měl jste také někdy pocit, že kuchyni nechcete ani vidět?

Já ani ne, vaření je moje vášeň a svoji kuchyň mám moc rád. Tím nechci říci, že bych byl úplný fanatik a občas radši nešel do hospody a tak. Vaření, když na něj nemáte náladu, nemůže dopadnout moc dobře.

Jste známý tím, že v kuchyni úzkostlivě dodržujete pořádek. Fakt do ní nepatří tvůrčí chaos?

Tvůrčí chaos je zoufalá výmluva. Já si myslím, že bordel na stole znamená bordel v hlavě. No, a ten znamená jídlo, které nestojí za nic.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy