Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

MasterChef Jan Punčochář o naprostém hororu: Bál jsem se, že po natáčení skončím v nemocnici

MasterChef Jan Punčochář o naprostém hororu: Bál jsem se, že po natáčení skončím v nemocnici
Zdroj: Se souhlasem TV Nova / Jan Punčochář
+ Další 3 fotografie
masterchef
Jan Punčochář (41) je jedním z nejznámějších šéfkuchařů v Čechách. Už za dob studií se dostal do kuchyně s takzvaně dobrou adresou v hotelu Ambassador. Následně se ve svých jednadvaceti sbalil a odjel na zkušenou do Švýcarska, kde se prakticky znovu vyučil. Stejně jako její šéfkuchař klade restaurace důraz na kvalitní české i zahraniční suroviny a ničím se neomezuje.

Proč jste se rozhodl přijmout výzvu a stát se jedním z porotců MasterChefa

Pro mě je to krásná výzva, protože vybíráme toho nejlepšího amatérského kuchaře z Čech. Pro nás všechny je to veliká výzva vybrat toho nejlepšího.

Sledoval jste předchozí řady MasterChefa, ať už v Čechách, či v zahraničí?

Přiznám se, že ne úplně celé série, protože večer se většinou starám o své hosty. Viděl jsem australské i americké série a samozřejmě i české.

Jaké jsou vztahy mezi vámi a ostatními porotci?

Jaké vztahy mám s Přemkem a s Radkem? To jsou skvělí kluci a velice jsme se spolu během natáčení sblížili. A je to hrozná legrace s nimi prožívat ty dny. Trávíme spolu přeci jen spoustu času. Za mě velká paráda.

Předpokládám, že nejvíce jste se poznali právě při natáčení. Ochutnal jste někdy jejich jídla ještě předtím, než jste se tady potkali?

Samozřejmě, známe se dlouho. Když otevřel Radek Kašpárek svou restauraci Field, byl jsem ochutnat jeho degustační menu. Byl jsem také u Přemka v jeho olomoucké Entrée. Známe se velice dobře. O to větší radost byla, že jsme se tu sešli v této sestavě.

Každý porotce MasterChef Česko má nakonec v show svou roli. Jaká je ta vaše?

Nejsem rozhodně ten nejpřísnější porotce, to je Radek. Já se snažím být spravedlivý a hodný. Osobně se u toho, co nám soutěžící servírují, zaměřuji na chutě, to je pro mě velice důležité. Sleduji, jak spolu nakonec v ústech ladí.

Poodhalme něco ze samotné soutěže letošního MasterChefa Česko. Je nějaké jídlo, na které jste se podíval a řekl si: "Pane bože, to rozhodně nechci ochutnávat!"

Asi největší horor pro mě bylo, když přišel takový velký chlap, který vařil buřtguláš v chlebu. Zajímavé bylo, že to byl pekař, a přesto ten chleba koupil. Guláš, který v něm nakonec podával, nedochutil, vůbec ho neochutnal.

Bylo to příšerné, až jsem se bál, jestli nám tam něco nepřimíchal a nepojedeme z natáčení rovnou sanitkou do nemocnice.

Co by podle vás, Jana Punčocháře, měl mít ten správný MasterChef Česko?

Toho je hrozně moc, ale musí mít velkou píli a výdrž. Protože v kuchyni to není tak, že nastartujete a do roka je z vás kuchařská hvězda, která si udrží dvacet let michelinskou hvězdu. Je to

o každodenní tvrdé práci, o studiu, udržování týmu a podobně. Vůbec jim to nezávidím, že budou začínat od začátku.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy