Trendy tagy Petr Kellner Čauky lidi Hubnete s nami Výměna manželek 2021

Nejnovější kauzy

Jak propečené máte rádi maso? Podle výsledku se dozvíte, jestli dostanete Alzheimera!

Na přípravě steaku závisí daleko více než jen výsledná chuť.
Zdroj: profimedia.cz
Krvavý, středně nebo propečený? Otázka, na kterou znají odpověď všichni milovníci masa. Co to ale vypovídá o jejich zdraví?

Američtí vědci působící na lékařské univerzitě Icahn zjistili, že se při opékání a změně barvy masa na hnědou a černou tvoří látky zvané „glykotoxiny“.

Ty zvyšují riziko stařecké demence více než kompilace 16 CD a 2 DVD od Evy a Vaška.

Průzkum byl proveden na stovce seniorů z New Yorku a trval devět měsíců.

V průběhu studie bylo rovněž odhaleno, že se vznikem glykotoxinu přímo souvisí množství amyloidů obsažených v připraveném masu.

Amyloidy jsou zodpovědné za vytváření povlaku na mozkové kůře, kterým trpí lidé postiženi Alzheimerovou chorobou.

Pokud si tedy v budoucnu budete objednávat hovězí steak, doporučujeme pořádně krvavý.

Související články

Další články