Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hvězda Ordinace Martin Zounar hubne i přes Velikonoce: Mám 6 kilo dole, ale jím 8x denně

Martin Zounar do Ordinace v růžové zahradě nastoupil v roce 2011.
Zdroj: se souhlasem TV Nova
+ Další 2 fotografie
rozhovor
Herec a kuchař Martin Zounar zavzpomínal na Velikonoce na vesnici a prozradil, kdy poprvé ochutnal alkoholický nápoj. Zounar statečně hubne, cvičí a natáčí na Instagram svou kuchařskou show. Velikonoční pondělí zazpívá manželce originální koledu.

Co byste doporučil jako velikonoční recept?

Podívejte se na můj instagramový profil, pravidelně dělám svůj autorský pořad, který natáčí na mobil moje dcera „Jako k Ohni“, kde mám nový, speciální, velikonoční díl s receptem. Jedná se o Krůtí prso nadívané pomerančem, a k tomu dělám nádivku a je to pečené v džusu a medu kořeněné hřebíčkem. Je to fakt hodně dobrý. Nádivka je speciální tím, že kromě krkovičky do ní dávám sušené maso Bresaolu.

Jaký vztah máte k Velikonocům?

Je to hlavně nostalgie. Všechno volno a prázdniny jsem trávil ve vesnici Osečnice u babičky. Tam se chodilo tzv. „na binovačku“…někde je to pomlázka, ale my měli binovačku. Když jsme byli menší, chodili jsme na vajíčka, občas jsme dostali nějakou pětikorunu, nebo dvoukorunu, kterou jsme si pak v partě rozdělili. Když nám bylo 16, nebo 17, setkali jsme se poprvé s nějakým tím panáčkem. Občas nám dal někdo líznout, takže to byl takový první kontakt s alkoholem. Vzpomínám si, že jsme se cestou domů lehce motali a našeho kamaráda Pavla Peteru jsme nesli na zádech. Bylo to hezký.

Jak jste to měl s těmi tradičními beránky a mazanci?

To pekla vždycky babička. Nedělala ten klasický mazanec, pekla velikonoční vánočku. Také dělala bochánky a ty jsem miloval s kakaem. Babička, jak mi vždycky přála, mi ty malé mazanečky namazala máslem. Říkala, že když je to mazanec, je třeba ho namazat. Na máslo pak dala ještě marmeládu, no slast. Tím, že jsme měli vlastní slepice a králíky, pořád se u nás jedl králík. Bylo to přesně jako v geniálním filmu Slunce, seno, jahody. Ke králíkovi byly vždy chlupaté knedlíky, do toho byl bůček a uzený. Peklo se to dohromady.

Když se bavíme o jídle, vy teď přece hubnete…

Ano, navštívil jsem obezitologa docenta Matoulka a začal jsem to řešit, vždyť já už bych se nevešel do kostýmů v divadle. Před měsícem jsem měl 119 kg, to už jsem fakt musel. Bolely mě z toho záda, klouby, hrozný. Začal jsem před měsícem, ale pozor, nedržím dietu, jím docela hodně, ale hlídám si, co a jak. Mám šest kilo dole a chodím čtyřikrát týdně cvičit. K nám na Slivenec se shodou okolností přistěhoval profi trenér Jakub Prchal, který trénuje Noida (40) a Ivu Pazderkovou. Ten mě cvičí, makáme venku a je to super. Jinak jím 8x denně a nesmím překročit 7000 kilojoulů.

Jak to budete mít na Velikonoční pondělí?

Schovám si pomlázku pěkně pod postel, vstanu o chvilku dřív než žena a odkryju peřinu. Pěkně jí nasekám a zazpívám „koleda koleda tetičko, přišel jsem si pro červený vajíčko, vajíčko je červený a koláček bílý, jakpak se vám tetičko, koledníček líbí“. Do toho holky na vesnici řvaly „líbí, líbí, líbí“. No a já doufám, že mi žena za koledu slíbí…

Související články

Další články