Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hamburgery a tatarák z bizona: Pohlreich se v souboji restaurací vypraví do tajů Americké kuchyně

Pohlreichův souboj restaurací ukáže lahůdky americké kuchyně
Zdroj: se souhlasem Tv Nova
+ Dalších 6 fotografií
Souboj restaurací

Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci. Ve čtvrtém díle Pohlreichova souboje restaurací z produkce televize Nova ho diváci svým doporučením poslali za americkou kuchyní. Na masech na grilu je postavená celá národní kuchyně USA a v tom, kdo tamní pokrmy zvládne připravit lépe, se utká poděbradská Obora a pražský Dock House.

Americká kuchyně

Milovníci pořadů o vaření se mohou těšit na další díl pořadu Pohlreichův souboj restaurací. Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich miluje americkou kuchyni. Kdo by neměl rád symboly pravého amerického barbecue - začouzený t-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger?

Vybrat správné restaurace je oříšek, ale nakonec uspěly Obora a Dock House. V prvním kole podstoupí oba podniky tři zkoušky. Nejprve okusí zatěžkávací test, ve kterém musí obsloužit plnou hospodu v časovém limitu 120 minut od předkrmu až po dezert. Ve druhé zkoušce je navštíví tajný host a nakonec společně zabojují v Pohlreichově restauraci Next Door.

„Skvělá restaurace má určitě vynikající jídlo či vína, bezvadný personál, vymazlený interiér. Ta výjimečná k tomu svým hostům ještě přidá vášeň. Něco, co není měřitelné, ale prostě si toho jako host všimnete a velmi pravděpodobně se díky tomu stanete v tom podniku štamgastem,“ pochvaloval si Dock House Pohlreich pro eXtra.cz přes TV Nova.

Diváci si pochutnají pohledem

V lesoparku v Poděbradech se nachází restaurace Obora Jakuba Paruse. V interiéru jeho restaurace zaujmou návštěvníky lovecké vycpané trofeje. Při sestavování menu se inspiroval Kalifornií. Jako předkrm se budou podávat krevety s avokádem a tatarák z bizona. K hlavnímu chodu smažený krab v černé briošce a hovězí hruď z vlastního smokeru.

„Já jsem byl spíš vždycky takový ten „pionýr“, co přináší nově věci a suroviny, ale co se týče znovuobjevování, rád pracuji s vnitřnostmi a celkově s charakterním masem, které ještě před pár lety nikdo nechtěl, ale dnes není problém hosta přesvědčit do jehněčích ledvinek, hovězího srdce nebo do skopového. Jinak strašně rád pracuji například s kadeřávkem, pastinákem nebo tuřínem,“ prozradil o svém vaření Jakub Parus.

Nejnovější díl pořadu Pohlreichův souboj restaurací si můžete pustit na TV Nova ve středu ve 20:20 hodin.

Související články

Další články