eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Křupavé a křehké smetanové kuře (!!!Bez práce!!!)
Dnešní chuťovka bude opravdu velmi složitá. Potřebujete totiž jenom kuřecí prsíčka a smetanu. Na té nešetřete, kupte tu, co má 33 % tuku (žádný strach, je to napsané na kelímku a dá se pořídit i do dvacky), aby udělala hezkou krustičku. No a to je vše. Fakt! Budete šokovaní jako já, co se z tohoto dá vykouzlit za 20 minut v troubě bez práce! Ano, nejsem pod ničeho a ničím vlivem. Hlavně se o kuře prostě nesmíte starat. Úspěch bude zaručen a vy SUPERSTAR v kuchyni.
Suroviny
kuřecí řízky
smetana 33%
sůl
Prostě prsíčka mírně naklepat (levou zadní zmáknou i pánové, že?), mírně osolit, šoupnout do olejem vymazané zapékací misky a zalít kelímkem poctivé smetany. Troubičku roztopit na 250 stupňů a šup tam s pekáčkem na 20 minut. Nemíchat, neobracet, neotvírat a jen zírat. Pááánovééé, dááámy, smetana se vypeče do krémové konzistence, projde prsíčky, na vrchu udělá zlatavou krustičku, pod ní lahodnou omáčku a rázem máte na povrchu křupavé a uvnitř smetanově křehké kuře.
Žádné zahušťování, koření nebo jakákoliv další starost o pokrm. Tak co? Už se vám sbíhají sliny? Vím, že se opakuji, ale budete zírat a čvachtat si…
Přeji vám dobrou chuť, jako přílohu doporučuji třeba babiččinu postelovou rýži, kterou jsme se učili naposled!