Komu prospěje celoplošný zákaz kouření v restauracích? Zřejmě jen servírce, která sama nekouří a nebaví ji čichat dým. A pak kuřákům trávy. K nim se ale dostaneme za okamžik.

Pokud si někdo myslí, že Češi přestanou kouřit, když si nebudou moci zapálit v hospodě, tak je mimo. Češi budou kouřit dál, na pivo jen nepůjdou do knajpy, ale dají si doma lahváče na balkóně. Samozřejmě s cígem.

Zákaz kouření tak paradoxně omezí spotřebu piva. A prodané pivo, to jsou peníze. A vydělané peníze jsou daně, které plní státní kasu.

Když Češi nebudou moci kouřit v restauraci, založí si kuřácké kluby. Bude zde členství jen pro kuřáky, vstup na zvonek, bude se zde podávat jídlo a pití. Jako v každém dobrém klubu. Pozor, rozhodně to nebude RESTAURACE, bude to přeci KUŘÁCKÝ KLUB.

Kuřáci na vesnici si pak nezapálí cigárko k orosenému půllitru, ale půjdou hezky ven, na náves pod lípu. Tam se potkají s mladou generací, která pálí venku marihuanu. Určitě tam na někoho narazí, v Česku kouří každý druhý student. Podle Evropské unie, která fetování mladých dlouhodobě monitoruje, nemá Česká republika v této kategorii konkurenci.

Když se venku potká kuřák cigarety a kuřák marihuany, vznikne mezi nimi spiklenecké přátelství. Oba dva najednou jsou vyvrhelové, kteří musí se svým potěšením ven. Uvnitř mezi „slušnými“ už pro ně nebude místo.

Možná, že časem kuřák cigaretky bude chtít ochutnat i voňavého jointa. Pokud mu marihuana zachutná, pak má stát další problém – odpadne jeden kuřák cigaret, který si prostě už krabku nekoupí. A jsme zase u státní kasy.