Ne, nemusíte si řezat ruku ani zabíjet sousedku.

Stačí si přečíst těchhle 5 informací a vaše zvědavé a hladové já bude mít klid.

1. Vzhledem k tomu, kolik genů máme společných s prasaty, by se dalo říct, že lidské maso musí chutnat velmi podobně vepřovému. Odpovídá tomu vlastně i svým vzhledem. Medici při pitvách by to jistě potvrdili.

2. Známý německý kanibal Armin Meiwes jednou v rozhovoru, který poskytl z vězeňské cely, popisoval, že naše maso chutná jako vepřové, jen je trochu víc hořké, se silnější chutí. Dobrou chuť, pokud právě něco žvýkáte!

3. Kdybyste lidské maso uvařili, připomínalo by však spíše hovězí než vepřové, protože lidská svalovina obsahuje vysokou koncentraci myoglobinu.

4. Americký novinář William Bühler Seabrook, který napsal v roce 1931 knihu o svých zkušenostech s džunglí, popisuje i své setkání s lidským masem. Prý vypadalo jako hovězí a po uvaření se proměnilo v našedlé takovým způsobem, že připomínalo skopové. Mňam!

5. Lidské maso bychom tedy shrnuli následujícím způsobem: vypadá jako vepřové, voní jako telecí a chutná jako skopové. No, dobře. My asi budeme i nadále vegetariány!