Lidská vynalézavost nezná hranic. A urputnost ušetřit korunu také ne.

V Británii je teď strašně cool, in a trendy vařit v myčce na nádobí. Ti největší skrblíci v ní vaří, zatímco se kolem myje špinavé nádobí, ta menší čuňata tyhle dvě věci nemíchají.

Jak si tedy připravit chutné jídlo v myčce? Jednoduše. Flákněte zeleninovou směs do silnějšího plastikového sáčku a dobře utěsněte. Zapněte myčku na nejvyšší stupeň. Podle toho, jak moc je vám líto vitamínů, které se vinou dušení ztrácí, myčku zase vypněte. Cajk. Přílohu bychom měli.

Takhle můžete tepelně upravit i další potraviny. Třeba ryby, knedlíky, brambory… Vězte ale, že řízky se v myčce smaží fakt blbě, a koláč nám z ní taky moc nechutnal.

Nenechte se mýlit, tohle jsme si nevymysleli my, o tomto způsobu vaření už dokonce vycházejí publikace. Jako první vydala svou kuchařku Vaříme v myčce Italka Lisa Casali.

V předmluvě knihy si Lisa nemůže vynachválit fakt, že člověk ušetří spoustu času a peněz. Tak určitě.

Pozvěte přátele na večeři a hotové ňaminy nezapomeňte tahat z myčky před jejich očima. Věřte, že je to naposledy, co pro ně vaříte. A to se vyplatí.