Kdybyste někdy viděli kuchyň nebo prostory obchodu či restaurace, kam normální zákazník nemá přístup, tak byste se možná zhrozili. Některé provozovny mají problémy hlavně se škůdci – všude se jim válí trus i mrtvé myši, mají plísně na stěnách i stropě, a dokonce ani nemají toalety či tekoucí vodu. Podívejte se na další z nich, které měly s kontrolory ze SZPI problém.

SZPI zavřela provozovnu v Brně. Konkrétně Styl Pub s.r.o. na ulici Bubeníčkova. Ta měla hned několik problémů. Vyskytovaly se tam plísně na stěnách i stropě, úklid byl zjevně zanedbaný, všude byly nečistoty, stěny byly poškozené, kouřilo se v zázemí provozovny a hrozila kontaminace potravin. Uzavřena byla jen část provozovny – kuchyně, sklad a sklepní prostory. Po třech týdnech byla provozovna znovu otevřena.

Velký problém měl i Lidl v Lanškrouně, který musel být na 24 hodin uzavřen. Důvodem byl výskyt myšího trusu, nečistoty na podlaze a provozovna byla nezabezpečená proti pronikání škůdců.

Kontroloři uzavřeli i restauraci Černá v Benešově nad Černou kvůli plísni na stěnách a stropě, zanedbanému úklidu a znečištění prostor. Potraviny se skladovaly nevhodně a hrozila kontaminace potravin.

Uzavřeno muselo být i smíšené zboží Ivety Průchové z Bouzova. V prostorách obchodu byl myší trus, a dokonce se tam válely i mrtvé myši. Všude na podlaze byly nečistoty a provozovna byla nezabezpečená proti škůdcům.

V Plzni musela dokonce SZPI zavřít čerpací stanici MOL. Nebyl tam zajištěn přístup k tekoucí vodě, nefungovaly toalety a lidé si tam ani neměli jak umýt ruce. Podmínky byly nevyhovující.

Problém s čistotou a skladováním měla i restaurace HOANGTHANH a.s. v Praze na ulici Libušská. Vyskytoval se tam myší trus, provozovna byla nezabezpečená proti škůdcům, plísně a nečistoty byly na chladicích zařízeních, na stěnách i stropě. Hrozila kontaminace potravin. Restaurace ale byla uzavřena jen na 24 hodin.