Jarní salátek s vepřovými nudličkami

Ingredience: polévková lžíce olivového oleje, dvě hlavičky jakéhokoli listového salátu, 300g vepřové panenky nakrájené na nudličky, dvě lžíce černých cibulových semínek, 4 hlavičky česneku, mořská sůl a čerstvý pepř

Rozehřejte olej v pánvi wok. Na pánev vhoďte vepřové, restujte pět minut. Poté přidejte česnek a salátek. Opékejte při středně vysoké teplotě další minutu. Nakonec směs posypte semínky, osolte a opepřete. Podávejte s novými bramborami.

Losos se špenátovými listy a ředkvičkami

Ingredience: 4 lehce uzené filety z lososa, 1 lžička dijonské hořčice, listy mladého špenátu, 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru. 8–10 ředkviček, 3 polévkové lžíce vinného octa, 3 lžíce medu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce pasty ze sezamových semínek

Odstraňte kůži z lososa, umístěte filety do mělké misky. Ingredience smícháme v marinádu, kterou zalijeme lososa. Necháme marinovat v chladu po dobu třiceti minut. Rozehřejte troubu na 230°. Naloženého lososa pečte v troubě 4 až 6 minut, aby byl napůl propečený. Měl by být lehce pružný na dotek. Filety podávejte na salátu ozdobeném dijonskou hořčicí a na ředkvičkách.

Meruňky pečené na medu s mascarpone

Ingredience: 4 zralé, šťavnaté rozpůlené meruňky, špetka mletého zázvoru nebo skořice, 3 lžíce medu, 2/3 šálku mascarpone, plátky mandí na posypání

Jedná se o eXtra jednoduchý, leč výborný recept. Předehřejte troubu na 200°C. Zapékací misku vytřete máslem, nasázejte do ní meruňky seřízlou stranou nahoru. Potřete medem, posypte mandlemi a mletým zázvorem. Pečte 15 minut, mandle musí dostat zlatavý nádech. Podávejte ještě teplé s lžící mascarpone.