„V chladírně se nacházelo několik přepravek naplněných kuřecími kostmi o hmotnosti zhruba 50 kilogramů. Zbývající maso na kostech jevilo známky kažení, bylo oslizlé, mělo nepřirozenou barvu a silně páchlo,“ řekl pro ČTK mluvčí Státní veterinární správy ČR (SVS) Petr Pejchal. Známky kažení mělo i 15 kilogramů kuřecích kůží.

Kůže a kosti pocházely z Polska a měly více než dva týdny po datu spotřeby. Provozovatel navíc nepředložil veterinářům doklady o zásilce a potvrzení o likvidaci. Přitom to nebylo poprvé, kdy porušil zákon. Problém měl už v červenci.

Provozovatelé v podnicích zpracovávajících maso porušují zákon velmi často. SVS kontroluje více než 5000 podniků, které zpracovávají produkty živočišného původu, a dalších 5 tisíc maloobchodů. Loni SVS uložila pokuty za skoro 26 milionů korun.