Pivo s příchutí uzených varlat plejtváka myšoka. To pijí islandští frajeři!

Na Islandu se chystají tradiční oslavy zimy. Tentokrát ovšem s obměnou a netradiční nabídkou pití.

Se speciální nabídkou přišel místní pivovar Stedji a vzbudil tím velké pozdvižení mezi ochránci zvířat.

Ti mají na pivovar spadeno už od loňska, kdy k výrobě svého pivního speciálu použil kosti a vnitřnosti plejtváků.

Před nasolením, vyuzením a následným vařením jsou prý varlata plejtváků, kteří patří k ohroženým druhům, zpracována „podle staré islandské tradice“. Zástupci pivovaru tvrdí, že chtějí „vytvořit atmosféru autentického zimního svátku obětí“, a proto pro ochucení svého piva použili uzená plejtváčí varlata, píše BBC.

Island v roce 2013 po dvouleté přestávce obnovil komerční lov plejtváků. Většinu masa vyváží do Japonska.

Tak co, dali byste si?