Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rok 1989 všechno změnil: Když maso bylo podpultovým zbožím aneb měli jste protekci u svého řezníka?

Rok 1989 všechno změnil: Když maso bylo podpultovým zbožím aneb měli jste protekci u svého řezníka?
Zdroj: dailymale.sk
Ano, dříve bylo masa méně. Zato bylo chuťově lepší. Nepoužívalo se totiž tolik chemie jako dnes. Nejvíce jsme kupovali špekáčky, salámy, vnitřnosti a masové konzervy. Vzpomínáme na socialistické maso.

My Češi jsme, byli jsme a budeme "masožrouti". V dobách socialistického Československa jsme byli ochotni dát až polovinu výdajů za potraviny, konkrétně za maso.

Kupovali jsme především salámy, jako byl kabanos, točený salám či gothaj. Rádi jsme měli též špekáčky a vnitřnosti. Taková játra? To bylo něco. Zbožňovali jsme též paštiky

Populární byly konzervy, neboť se lidé stále obávali, že může nastat den, kdy bude masa opět nedostatek, a tak se maso dávalo do mrazáků a špajzky se plnily konzervami s lančmítem a podobnými dobrotami.

Pokud jste měli dobré vztahy s řezníkem, měli jste vyhráno - maso jste povětšinou sehnali.

Nejlépe na tom byli lidé z vesnice, kteří si pašíky sami chovali. Protože takové jitrnici z domácí zabijačky se nic nevyrovná.

Jdeme vzpomínat...

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy