První velkou novinkou budou prémiové Burgery pojmenované jako Signature Collection. A co je na nich tak speciálního? Dostanete je s tlustším plátkem masa, než jste byli doposud zvyklí, a za cenu 4,69 liber (v přepočtu 178 korun). Změní se i klasická houska. Nově bude připomínat spíše briošku (brioška je lehce kynutá žemle).

Tento experiment mají na svědomí kuchaři z Velké Británie ocenění Michelinskou hvězdou. Jestli se jejich inovace setká s úspěchem, půjde tento nápad do celého světa, píše britský list The Guardian. Na tyto Burgery čeká několik tisíc zákazníků z 28 poboček v Londýně a Manchesteru. Jejich úkolem bude novinku velmi pečlivě podrobit chuťovým zkouškám. Pokud vše klapne, jak má, budou se Burgery nabízet v příštím roce ve čtyřech stovkách restaurací. „Vše je připraveno podle požadavků zákazníků, a proto se teď můžou těšit na tlustší plátky masa a vysoce kvalitní, čerstvé suroviny,“ zmínil Duncan Cruttenden z oddělení přípravy jídla.

Nejdůležitější roli ve změnách ale sehraje obsluha. Ve vybraných evropských a australských restauracích se v současnosti testuje prodej s obsluhou. Je to poprvé v historii, co se změnil servis. Jídlo si bude možné vybrat v digitálních kioscích nebo u obsluhy vlastnící tablety. Tento model byl navržen převážně pro mladé rodiny a další, kterým tradiční způsob fastfoodové obsluhy příliš nevyhovuje.

A na závěr se McDonald's chystá přijmout ještě další opatření. Snídaňové menu se bude servírovat po celý den, příprava hamburgerů bude přesně podle přání zákazníka a pokrmy z kuřat z nabídky úplně zmizí. Obsahují totiž stopy antibiotik.

Paul Pomroy, který je novým britským šéfem, dohlíží na všechno, co by mohlo McDonaldu v budoucnu pomoct. Už jen samotná rekonstrukce restaurací přijde na 350 milionů liber. Přestavba by měla být dokončena u 250 restaurací do konce roku.