Jeden šéfkuchař vymyslel jídlo tak pálivé, že při jeho přípravě musí nosit dýchací masku a průmyslové gumové rukavice, aby neomdlel. A lidé si takové jídlo skutečně objednávají!

Muhammad Karim (34) chtěl vynalézt nejpálivější kari na světě, ale obával se, že při přípravě by mohl kvůli výparům omdlít. Proto si raději nasazuje dýchací masku a třímilimetrové gumové rukavice. A jak pálivé je výsledné jídlo? Dle Scovilleho stupnice, která měří pálivost, má jeho jídlo 12 milionů bodů. Pepřový sprej používaný policisty mívá kolem tří až šesti milionů…

Jídlo se prodává v britské restauraci ve městě Grantham a zákazník, který ho chce ochutnat, musí nejprve podepsat smlouvu, že tak činí výhradně na svou odpovědnost. Ve smlouvě stojí, že po požití tohoto pokrmu může dojít k paralýze obličejových svalů, chvění těla a dokonce i k vnitřnímu krvácení!

Také zákazníci musejí při jídle, které v sobě obsahuje nejpálivější papričky na světě, mít rukavice. Neustále je v pohotovosti také záchranná služba a všichni číšníci mají povinné cvičení první pomoci, kdyby se něco přihodilo. „Když jedí, tělem projde obrovská spousta adrenalinu, takže pokud mají nějaké srdeční onemocnění, mohlo by to s nimi seknout,“ říká Muhammad Karim.