Už jste určitě slyšeli o cibetkové kávě, která je nemravně drahá a svou specifickou chuť má jen proto, že kávová zrna prošla trávicím ústrojím cibetek. Tak teď se připravte na to, že nejen káva se dělá z výkalů, ale je to i pivo.

Nápad pochází (jak jinak) ze starého dobrého šíleného Japonska. Do piva Kono Kuro se přidávají taky boby, které se nacházejí neporušené ve sloním trusu. Je to asi nejpodivnější složka, ze které se pivo kdy vyrábělo, a předčí dokonce i různé druhy exotického ovoce nebo býčí žlázy, které také jednou sloužily jako přísada.

Výrobci piva jsou na svou netradiční složku tak pyšní, že si dokonce dali obrázek slona vykonávajícího potřebu na láhev. Pivo karamelové barvy v sobě mísí hořkosladkou chuť a podle odborníků chutná výtečně. Zdali ale bude k dostání i u nás a jestli cena bude stejně vysoká jako u cibetkové kávy, to je zatím ve hvězdách.