Většinou se na nezvyklé alergie přijde, když člověk něco sní a dostane anafylaktický šok. Ne tak teprve dvouletý Ruben Curie z Walesu, respektive jeho rodiče.

Že má jejich batole opravdu extrémní, dokonce až smrtelnou alergii na kečup, poznali tak, že se dítě vylité potraviny jen dotklo. „Namočil prst do kečupu a najednou nemohl dýchat, jeho obličej a jazyk celé otekly,“ svěřila se Rubenova matka novinám Wales News Service.

„Myslela jsem, že zemře, nikdy jsem takovou reakci neviděla, natož když se kečupu jen dotkl.“

Už ale rok po jeho narození si čtyřiadvacetiletá Rubenova matka uvědomila, že rajčata úplně nebudou jeho kamarádi, dostával po nich totiž kopřivku.

Jeho stravu teď musí rodiče připravovat s velkou opatrností, Ruben samozřejmě nebude moct ochutnat nic z rychlého občerstvení, kde je kečup přímo součástí tamních jídel, která bez něj chutnají dost divně.

Navíc se podobný záchvat opakoval poté, co malý Ruben snědl jednu fazoli, na jeho extrémní alergie se proto nyní bude muset podívat odborník. Alergická reakce na rajčata je podle lékařů totiž celkem častá, ale rozhodně už ne to, aby z nich lidé měli anafylaktické šoky. Natož jen po dotyku.