Každý si rád pochutná na dobré čokoládě. Teď se objevil zbrusu nový druh. A není to prý jen směs již existujících čokolád obarvená narůžovo. Nový druh čokolády je opravdu růžový, a to bez přidaných barviv. Růžová čokoláda je vyráběna z kakaového bobu Ruby, který obsahuje růžové pigmenty.

Čokoláda má lehce ovocnou chuť s malým podílem kyselosti a chuťově připomíná spíše bílou čokoládu. Švýcarská společnost Barry Cellebaut, se sídlem v Curychu, strávila vývojem této sladkosti 13 let. Podle firmy se můžete těšit na intenzivní smyslové potěšení.

Čtvrtý druh čokolády byl odhalen světu na zahajovací akci v Šanghaji začátkem tohoto měsíce. V současnosti zatím cukrovinka není určena masám, ale prodává se pouze čokoládovým a cukrářským prodejcům po celém světě. Mezi obyčejný lid by se měla dostat během roku.

Čokoládové složení je stále ještě zahaleno rouškou tajemství. Objevují se spekulace o tom, zda je to opravdu nový druh čokolády, nebo marketingový tah. Hořká čokoláda má vysoký obsah kakaa. Bílá čokoláda, která byla představena před 80 lety a je poslední novinkou ve světě čokolády, má naopak obsah kakaa minimální. Mléčná čokoláda je něco mezi, samozřejmě s podílem mléka. Bude-li růžová čokoláda přijata jako oficiální čtvrtý druh, na to si ještě musíme počkat.

Mlsouni se tedy mohou těšit a doufat, že růžová čokoláda chutná stejně lahodně jako vypadá a brzy se dostane i k nám!