Třikrát pálivější než ta nejpálivější chilli paprička. Taková je pizza Saltdean Sizzler, kterou vymyslel Paul Brayshaw, blázen do pálivých pokrmů.

Dvaatřicetiletý Paul vlastní svoji pizzerii v Sussexu ve Velké Británii. A tam taky tuhle bláznivinu prodává a podává. Za rok si pekelně pálivou pizzu objednalo přes tisíc lidí, ale pouze sedm mužů a jedna žena ji dojedlo. A co že je na téhle pizze tak pálivého? Recept si Brit pečlivě střeží. A také hlídá to, kdo si mňamku objednává.

„Moje pizzerie zavírá v deset večer. Je to tak lepší, protože spousta opilých lidí by si nemusela uvědomovat, jakou pizzu si objednává, a já nechci mít na svědomí něčí zdraví,“ říká Brayshaw.

Zároveň dodává, že jeho přátelé, kteří tuhle specialitku ochutnali, tvrdí, že daleko horší jsou následující rána, když jde pizza opět ven. Pálí, pálí…

Jedním z odvážlivců, kteří pálivou pizzu ochutnali, je osmadvacetiletý Christopher Bernard. „Ihned po tom, co jsem dal sousto do pusy, jsem pocítil obrovskou bolest. Rty mi začaly hořet. Neměl jsem z toho jídla žádný požitek. Jen tu bolest. Ta po dvaceti minutách ustala, ale zase jsem dostal příšerné křeče do žaludku.“

Takže pokud ještě nevíte, co si dát k večeři, Saltdean Sizzler stojí „jen“ 400 Kč.