Tedy netloustne v případě, že ji nebudete konzumovat po kilogramech.

Vědci přišli na to, jak do dětí dostat pět kousků ovoce denně. Začali z ovoce vyrábět čokoládu. Ano, tu sametovou věc, po které prahnete denně, pokud jste tedy normální člověk.

Tak tedy chytráčci z univerzity ve Warwicku vyrábějí čokoládu z pomerančových, jablečných a brusinkových džusů. Tak sníží obsah tuku v tabulce čokolády až o polovinu. Jedná se jak o čokošku hořkou, tak i o mléčnou a bílou.

Vědci připouštějí, že má jejich zdravá čokoláda lehce ovocnou chuť, což může některým čokoholikům vadit (no to teda jo!), ale zase se ohánějí přítomností vitaminu C a slibují, že brzy dosáhnou takové příchuti, že ani čokoholici nepoznají, že jde o čokoládu z ovocných džusů.

Otázkou je, zda čokoláda není po celém světě milována právě díky vysokému obsahu tuku a nulovému obsahu vitaminů, milí koumáci z univerzity ve Warwicku!