Bojíte se pavouků? Tak proč proboha klikáte na takový článek? Abyste od téhle doby měli paranoidní utkvělou představu, že vám něco takového přeleze přes postel, když na ní spíte?

Pardon, nebudeme vás trápit, ale rádi bychom vám představili největšího žijícího pavouka na Zemi. Jeho oficiální jméno zní sklípkan největší, což nám má skutečně naznačit, že je to obrovská potvora. Vyskytuje se hlavně v Jižní Americe, takže k vám do ložnice snad na návštěvu nepřijde. Pokud si ho tedy někdo nepřivezl a pavouk mu neutekl. Paranoia!

Rozpětí jeho nohou může mít až 30 centimetrů a v těle může měřit 12 centimetrů. Když ho chce někdo chovat, upozorňuje se, že není pro začátečníky, protože se jedná o „agresivnější druh bránící se kousnutím“.

A co takový pavouček jí? Mouchy? Kdepak, tenhle jí celé myši, ve volné přírodě i třeba křečky.

Hezký spánek, arachnofobici.