Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nechutnají vám nové piškoty? Upečte si domácí! Známe RECEPTURU

Nechutnají vám nové piškoty? Upečte si domácí! Známe RECEPTURU
Zdroj: oficiální zdroj
Patříte mezi zákazníky, kteří mají vztek na společnost Opavia kvůli tomu, že tradiční piškoty už nejsou to, co bývaly? Klid, upečte si svoje vlastní. Známe recept, díky kterému to zvládnete raz dva.

Kvůli obyčejným piškotům se zvedla lavina kritiky na společnost Opavia, která přesunula jejich výrobu z Česka do Polska. Novým piškotům se na zoubek podívala internetová televize Stream.cz v pořadu A dost! A ve srovnání s těmi starými, které známe, dopadly hodně zle. Více o piškotech vyráběných v Polsku čtěte zde.

Jestli i vám tradiční piškoty chybí, máte smůlu. Buď si zvyknete na ty nové, nebo se naučíte recept a začnete si je doma dělat sami. A my víme, jak na to!

Na domácí piškoty bez éček budete potřebovat:

  • půl hrnku polohrubé mouky,
  • 3 vejce,
  • čtvrt hrnku moučkového cukru,
  • 1 lžíci horké vody.

Postup je jednoduchý. Oddělte bílky od žloutků, do mísy ke žloutkům přidejte většinu z dávky cukru, vodu a vyšlehejte pěnu. Ke směsi přidejte zbytek cukru a mouku a sníh, který si vyšlehejte z bílků. Těsto na piškoty je hotové.

Pak už stačí jen připravit si plech, který vyložíte pečícím papírem, pak na něho pomocí lžičky dávkujte těsto v podobě piškotů. Pečte ve vyhřáté troubě na 160 stupňů zhruba deset minut.

Vyjádření společnosti Opavia, proč se piškoty mění, najdete ZDE

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy