Za druhé mi chutnala jen ta od babičky (už chápu, proč jí říkala postelovka :-)). A za třetí jsem se nikdy do její přípravy moc nehrnul – buď jsem mohl vyhodit přiškvařený kastrol z balkonu, nebo jsem mohl s tou z pytlíku házet jako granátem do dálky. Nějak se mrška převařila a vytvořila jakousi pevnou spojitou strukturu. A řekl jsem dost! Výzva byla na světě!

To by nebylo, aby neexistoval vychytaný recept, podle kterého si spolehlivě, bez rizika připálení a velké námahy připravíme krásně sypkou rýži. Už nikdy žádné nedovaření nebo převaření a spáleniny! Připravíme, myšleno my všichni, kuchaři, nekuchaři i gurmánští experimentátoři bez limitu a kategorie kuchařského zařazení. Stálo mě to trochu práce, ale recept, dokonce dva, jsem vypátral a odzkoušel. A protože se rád (někdy) dělím, tak tady jsou. A garantuju vám, že s nimi budete za hvězdu.

Obyčejnou rýži stačí ještě došperkovat třeba lžičkou kari nebo hrstí hrášku. Tak dobrou chuť a rýži zdar!!

Babiččina postelová rýže (kari varianta)

Suroviny:

1 hrnek rýže, ½ lžičky soli, 1 menší cibulka, 2 hrnky vody, 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku pokrájený na kousky.

Expressrýže z mikrovlnky (hrášková varianta)

Suroviny:

1 hrnek rýže, 1,5 hrnku vody, 1 lžička soli.

Láďa vaří na eXtra každý týden! Zkuste jeho opilé špekouny a další vychytávky! Každé pondělí jen na eXtra.cz!