Dobře ji známe. Prodávají u nás malý kousek za velké prachy. Ale to pečivo je bomba! Ideál nápad k vínu a sýru nebo samotné k bazénu. Když totiž ciabattu naplníme nasekanými olivami nebo sušenými rajčaty, nemá to chybu!

Recept nosím v hlavě, teda v šuplíku, už dlouho, možná dva roky, a teď jsem si na ni vzpomněl zase, když jsem si ciabattu opět kupoval, a říkal jsem si:

SAKRA, PROČ SI JI NEUDĚLÁŠ DOMA, TY VO*E!!!

Tak se stalo! Ciabatty byly vypečené jako víno a jen křupaly. A na 2 velké šišky jsem potřeboval jen 4 hrnky mouky. Pecka!!

A není to žádná věda, zadělat na těsto z hrnku opravdu zvládne i váš děda.

Suroviny:

4 hrnky hladké mouky

1 a půl hrnku vlažné vody

půl kostky droždí (nebo jeden a půl lžičky sušeného)

1 lžička soli

8 lžic olivového oleje

1 balíček oliv

Ať se vám taky zadaří a užívejte si léto, uličníci…

Sledujte eXperimentální kuchyni Ládi Hrušky každé pondělí na eXtra.cz!