Vegetariány určitě nepotěší, ale nám masožravcům by zachutnat mohly. Originální masové koktejly dávají termínům jako „Bloody Mary“ zcela nový význam a není se tak co divit, že v zahraničí se těší čím dál tím větší oblibě.

Ukázkovým příkladem může být koktejl „Mona's Madrona“, který je namíchaný z whisky High West Double Rye, speciálního „madrona“ sirupu vlastní výroby, likéru Calisaya, hořkého piva a domácí uzené slaniny. Chcete-li ho ovšem ochutnat, musíte se vypravit až do Washingtonu.

To takový „The Bay of Pigs“, který podávají v oregonské restauraci Urban Flamer, je masem (konkrétně slaninou) pouze zdobený. Jinak tento koktejl obsahuje osmiletý Bacardi rum, likér Calisaya, javorový sirup, čerstvou skořici a kávu. Zajímavá kombinace, co říkáte?

„The Duck Duck Duck“ pak – jak už jeho název napovídá – bezesporu nadchne všechny ctitele kachního masa. K tomuto koktejlu ze skotské whisky Monkey Shoulder, sirupu kumquat a dalších ingrediencí vám totiž donesou i špíz tvořený kandovaným kumquatem, kachním konfitem, kachním pršutem, kachním srdcem a kachním cit… pardon, citrónovou kůrou. Prostě lahůdka.