Všichni si přejeme být zdraví a žít bez komplikací co nejdéle.

Vyhnout bychom se proto měli potravinám, které v našem těle podporují rakovinné bujení.

Na černý seznam si sepište těchto 5 věcí!

1. GMO

Geneticky modifikované potraviny (GMO) jsou velice rizikové pro naše zdraví. Od roku 1996, kdy byly do oběhu pro lidskou spotřebu zavedené první potraviny tohoto charakteru, vzrostlo toto číslo ze 7 % na 13 % obyvatelstva, kteří onemocněli vážnou chorobou.

2. Chemicky zpracovaná mouka

Když je pšenice bělená, upravovaná a konzervovaná, ztrácí všechno ze svých kvalit. Bílá mouka je známá svým vysokým glykemickým indexem. Způsobuje prudké nárůsty hladiny cukru a inzulínu v krvi.

3. Hydrogenované oleje

Vždy, když si kupujete rostlinný olej, dbejte na to, aby byl lisovaný za studena. Jiné varianty zpracování jsou škodlivé! Na pozoru se mějte hlavně u sójového a řepkového.

4. Alkohol

Hned po tabáku jde o největšího zdravotního strašáka. Zvlášť pokud jej užíváte nadměrně. Srdeční selhání, rakovina jater a tlustého střeva nejsou nejlepší vyhlídky.

5. Uměle „nízkotučné“ výrobky

Bez ohledu na to, o jaký produkt se jedná, téměř všechny tyto potraviny obsahují umělé přísady a náhražky, které jsou pro zdraví velmi nebezpečné.