Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

3 věci, které byste si v restauraci podle Gordona Ramsaye raději dávat neměli!

3 věci, které byste si v restauraci podle Gordona Ramsaye raději dávat neměli!
Zdroj: profimedia
Asi každý z nás si rád vyrazí na dobré jídlo a pití do dobré restaurace. Jenže bohužel i v gastronomii platí, že není všechno zlato, co se třpytí. Světoznámý kuchař Gordon Ramsay v jedné ze svých knih odhalil, jaké tři věci by si v žádném podniku sám nedal. Jeho tipy vám možná změní život.

Speciální denní menu

Podle Ramsaye se na speciální denní nabídce objevují nejčastěji jídla, která se musí do zavíračky nebo jednoduše co nejdříve vyprodat. Když se nad tím zamyslíte, už se vám na tu kachničku s knedlíčkem sliny tolik nesbíhají, že? Pokud totiž na talíř dostanete něco, co je před vypršením trvanlivosti, už to jako takový šlágr nevypadá.

Doporučení obsluhy

Pokud vám číšník vyloženě cpe nějaké jídlo, nedej bože právě to, které je v denní nabídce, pravděpodobnost, že je potřeba se ho co nejdříve zbavit, se ještě zvýší. V takovém případě byste podle Ramsaye měli skutečně zpozornět a nenechat si nic nutit

Víno či nápoje z karafy

Jestli vám číšník nabízí rozlévané víno z karafy, které skutečně ladí s daným pokrmem, měli byste ho raději ochutnat nebo si raději objednat lahev podle vlastního vkusu Většinou se totiž jedná o stejný případ jako v případě speciálních nabídek pokrmů a jde zkrátka o lahev, která se musí co nejdříve vylít.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy